HTML

dob

[A címben szereplő, autoerotikus örömszerzésre utaló bármilyen áthallás csak az Olvasó piszkos fantáziájának a műve lehet.]

Friss topikok

  • Uglee: Hát, a blog mint műfaj eléggé elhalt az utóbbi években, mint a levágott végtag. Ha valami olyan va... (2016.09.05. 16:42)
  • Aandriiis: Mike Portnoy !!! :DDD (2012.03.06. 21:25) Zsidó Sárga Oldalak a Wikipedián
  • Aandriiis: Remek poszt!! :D Teljesen ismerős a helyzet. Azt nem értem, hogy az első koncerten majdnem utoljár... (2012.03.06. 21:22) A dobosok sanyarú sorsa, 6. rész, konklúzió
  • Aandriiis: Szintem soha sem használtam metronómot sőt a mi zenénkbe fölösleges is lenne. Úgy vélem egy számba... (2012.03.06. 21:15) Pontosság
  • Aandriiis: Érdekes meglátás és hasznos tanácsok! :) Teljesen megegyezik a személetem a tiéddel, hogy szurkál... (2012.03.06. 21:06) Duplázás

Mindennapi forradalmaink

2008.10.24. 14:22 :: blogout

Általában 1956 üzenetéről és jelenre gyakorolt hatásáról illik beszélni október 23-án kokárdás tömegek előtt, a rendőrkordon innenső oldalán. Ezért van az, hogy ez a bejegyzés nem október 23-án jelent meg.

Mert van, ami elvezetett 1956-hoz is. Ez pedig az akkori jelenben élő, forradalomban így-vagy-úgy résztvevők személye volt, akik a legfontosabb ellenséget mégiscsak legyőzték: saját testüket.

Mert minden emberben - és ez a jelen emberére éppúgy vonatkozik - túlbuzog az élni akarás, hiszen magunkról mindaddig elhisszük, hogy elpusztíthatatlanok vagyunk, amíg ennek ellenkezőjéről meg nem győződhetünk. Ez persze általában egyszer történik meg egy ember életében, tipikusan a legvégén. Az élni akarás egyben azt jelenti, hogy a Freud összesből ismert ösztönlény középső ujjával folyamatosan bemutat a felettes énnek, aminek eredményeképp belénk ejakulálódik a felismerés: a faszt fogod te itt lelövetni magad, tűnés innen, irány a punci. Ennek ellenére történelmi tény, hogy a puncit mégis csak legyőzte a forradalom. Mert valakik legyőzték az ösztönlényt.

A próbateremben ugyanez játszódik le kicsiben, viszont annál hosszabb időtávon. Akar a fene 40 bpm-en gyakorolni, amikor a kedvenc zenék sebessége, amiket igazán játszani szeretnél, ennek minimum a duplájáról, de leginkább a háromszorosáról indulnak. Az ösztönlény azt mondja, meg tudod csinálni. De a helyzet az, hogy nem tudod, mert koszos lesz a dobolás, szmötyik lesznek benne, amit a dobosok - és ha nagyon gáz - a laikusok is simán meghallanak.

A kettő párharca tehát folyamatos: az ösztönlényt sokszor le kell győzni. Ötvenhatban is le kellett győzni, ahogy a zajkeltetőkben is folyton le kell győzni. Enélkül ugyanis nem lett volna ötvenhat, mint ahogy nem lenne egy jó dobos sem. De az örvendetes tény az, hogy igenis vannak jó dobosok.

3 komment

Címkék: ötvenhat dob id ösztönlény szuperego

A bejegyzés trackback címe:

https://nagydobraverem.blog.hu/api/trackback/id/tr86728654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Uglee · http://nagydobraverem.blog.hu 2008.10.26. 10:52:03

Jééézusom, bazmeg...
Ennyire nincs miről írnod?
Nem kéne belekeverni se a politikát, se a közeli történelmet a dobolásba. Nem azért lőtte le nagyapád haragból a szomszédját 56-ban, hogy neked eggyel több postod legyen.
Kicsit több tisztelettel bánj a dobolás témakörével, és ne mocskold össze!

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2008.10.27. 13:14:51

Uglee, b+!
Az Ő blogja, azt ír bele amit akar. Ha nem tetszik, ne olvasd. 1ccerű, nem? :)

Uglee · http://nagydobraverem.blog.hu 2008.11.07. 14:03:34

Malac!

Ez meg az én kommentem, és azt írok bele, amit akarok.
Ez egy ilyen társasjáték.
süti beállítások módosítása