HTML

dob

[A címben szereplő, autoerotikus örömszerzésre utaló bármilyen áthallás csak az Olvasó piszkos fantáziájának a műve lehet.]

Friss topikok

  • Uglee: Hát, a blog mint műfaj eléggé elhalt az utóbbi években, mint a levágott végtag. Ha valami olyan va... (2016.09.05. 16:42)
  • Aandriiis: Mike Portnoy !!! :DDD (2012.03.06. 21:25) Zsidó Sárga Oldalak a Wikipedián
  • Aandriiis: Remek poszt!! :D Teljesen ismerős a helyzet. Azt nem értem, hogy az első koncerten majdnem utoljár... (2012.03.06. 21:22) A dobosok sanyarú sorsa, 6. rész, konklúzió
  • Aandriiis: Szintem soha sem használtam metronómot sőt a mi zenénkbe fölösleges is lenne. Úgy vélem egy számba... (2012.03.06. 21:15) Pontosság
  • Aandriiis: Érdekes meglátás és hasznos tanácsok! :) Teljesen megegyezik a személetem a tiéddel, hogy szurkál... (2012.03.06. 21:06) Duplázás

Zenét ide, de izibe!

2009.07.02. 10:24 :: blogout

"Atyaisten. elolvastam a "receptet" és nagyjából értem, hogy mit jelentenek itt a számok meg a kombók. Viszont épp AC/DC-t hallgatok, és nem tudja elkerülni a figyelmemet a tény, miszerint Phil Rudd (egy "laza" 10 éves kiugrást leszámítva) úgy dobol a zenekarban a '70-es évek közepe óta, hogy szerintem a nyolcadokon meg a lábdob/pergő alapon kívül nem sok mindent játszott életében. Ilyen ...khm... érdekes szeksztolákat, vagy miket meg hótziher, hogy nem! :)"

Fentieket vasziljevics nevű érdemes olvasónk követte el kommentjében, miután szembesült a legutóbbi bejegyzésekben leírt szextollás gyakorlatokkal, de még mielőtt ennek hatására némi szíverősítőt vett volna magához. Vasziljevics olvtársnál egyébként ismét ott a pont.

Egy kezdő dobos életében gyakorlatilag minden érv a zenére dobolás mielőbbi elkezdése mellett szól annak érdekében, hogy a dobolás ne laboratóriumi körülmények között, tehát úgy magában legyen kikísérletezve, hanem hogy tényleg arról szóljon, amire való: a zenével ugyanis a dobnak együtt kell léteznie.

Akik rendszeresen olvassák ezt a blogot, tudhatják, hogy jómagam nagyon sokáig a laboratóriumi dobolást műveltem, anélkül, hogy akár egy gitárakkordot, vagy legalább egy nyamvadt húrszakadást hallottam volna mellé. Kedves kezdőtársaim, ha lehet ezt a gyakorlatot ne kövessétek: ha már biztosan mennek az alapnyolcadok cinen, pergőn és lábdobon (pl: tuc-   tác-   tuc-   tác-   ; tuc-   tác-   tuc-tuc-tác-   ; tuc-   tác-tuc-tuc-   tác-   ) olyan 80-90 bpm-es sebességen, mielőbb kezdjetek el zenére dobolni!

A zene többi összetevőjére ugyanis szükség van, hiszen előbb-utóbb csak lesz egy koncert, ahol azért mégse csak és kizárólag dobszóló lesz. Könnyen belátható: a gitárt, az éneket, és minden mást a kezdő dobosnak egészen egyszerűen meg kell szoknia. Bármilyen hülyén is hangzik.

De van viszont egy másik, nem kevésbé fontos oldala a zenére dobolásnak, és ez az, amiben még mindenképp igazat adok vasziljevics barátunknak. Ha egy számra rádobolunk, akkor derül ki igazán, hogy akár a kedvenc zenekarod dobosa is olyan nyolcadokat használ, amit Te is el tudsz játszani, lásd az említett AC/DC példáját. Ha erre rádöbbensz, már nem az lesz az elsődleges szempont, hogy kigyakorold a harminckettedeket, mert látod, hogy nem attól lesz jó egy szám, hogy a gonosz dobos telepakolta olyan ritmusképletekkel, amiről bizton tudja, hogy egy kezdő még évek múlva se lesz képes eljátszani.

Itt jegyzem meg, hogy szerintem a különböző gyakorlatokra is szükség van, hiszen a dobos léthez legalább annyira hozzátartozik a gumilap pattogó magánya, mint a zenére dobolás. Még akkor is, ha elsődlegesen nem is az a célunk, hogy Mike Portnoyt letaszítsuk a trónról. :)

 

Szólj hozzá!

Címkék: gyakorlás gumilap dob és zene

A bejegyzés trackback címe:

https://nagydobraverem.blog.hu/api/trackback/id/tr971221648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása