HTML

dob

[A címben szereplő, autoerotikus örömszerzésre utaló bármilyen áthallás csak az Olvasó piszkos fantáziájának a műve lehet.]

Friss topikok

  • Uglee: Hát, a blog mint műfaj eléggé elhalt az utóbbi években, mint a levágott végtag. Ha valami olyan va... (2016.09.05. 16:42)
  • Aandriiis: Mike Portnoy !!! :DDD (2012.03.06. 21:25) Zsidó Sárga Oldalak a Wikipedián
  • Aandriiis: Remek poszt!! :D Teljesen ismerős a helyzet. Azt nem értem, hogy az első koncerten majdnem utoljár... (2012.03.06. 21:22) A dobosok sanyarú sorsa, 6. rész, konklúzió
  • Aandriiis: Szintem soha sem használtam metronómot sőt a mi zenénkbe fölösleges is lenne. Úgy vélem egy számba... (2012.03.06. 21:15) Pontosság
  • Aandriiis: Érdekes meglátás és hasznos tanácsok! :) Teljesen megegyezik a személetem a tiéddel, hogy szurkál... (2012.03.06. 21:06) Duplázás

Kezdetleges örömködéseim - II. rész

2008.12.10. 10:10 :: blogout

Meglepő módon a hasonló című bejegyzés folytatása, amiben a Yeah Yeah Yeahs "Sealings" c. számának első négy ütemet kíséreltem meg eljátszani 60 bpm-en.

Most az egész klip felvételére tettem kísérletet, ráment pár napom, plussz rájöttem, hogy Brian Chase-szel ellentétben a kottakonverter program talán mégse olyan kiváló. De még mindig fenntartom, hogy legalább ingyen van. Valószínűleg ennek a ténynek tudható be, hogy az ismétlőjelek nem jelentenek ismétlést, csak nem bírtam leszoktatni a szoftvert a használatáról. Megjegyzem, az "előadás" se kiváló, úgyhogy jól kijövünk egymással: én és a program.

Íme, a klip, alatta meg a kotta, amit el szerettem volna játszani:

  

 

 És a kotta:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Hatszor]

 

 

 

 

 

 

 

[Háromszor]

 

 

 

 

 

 

 

[Háromszor]

 

 

 

 

 

 

 

[Kétszer]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Háromszor]

 

 

 

 

 

 

 

[Háromszor]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Kétszer]

 

 

 

 

 

 

 

[Kétszer]

 

 

 

 

 

 

 

[Kétszer]

 

 

 

 

 

 

 

[Háromszor]

 

 

 

 

 

 

 

[Háromszor]

 

 

 

[A két tamnál az első középső, a második felső.]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Háromszor]

 

 

 

[Három ütem szünet]

 

 

 

[Négyszer]

 

 

 

 

 

[Háromszor]

 

 

 

 

 

 

11 komment

Címkék: yeah yeah yeahs brian chase sealings

A bejegyzés trackback címe:

https://nagydobraverem.blog.hu/api/trackback/id/tr77814422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aradebil 2008.12.10. 21:43:45

vágd alá az eredeti számot,úgy h hallatszodjon nagyjából mind2!

amúgy nem akarsz rockot játszani?mert abban az esetben a kávás ütésekkel gondjaid lehetnek ilyen pergőmagassággal:)

keep drumming!

parajos tank 2008.12.11. 11:14:22

Igen, azt már én is meg akartam jegyezni párszor, hogy senkinek nem élvezet a zenei környezetből teljesen kiragadott dobkíséretet hallgatni.

Persze vannak esetek, amikor érdekes lehet...mondjuk ha egy vérprofi dobos eszementül jó kíséretét hallgatod....de attól félek, ez nem az az eset....úgyhogy tessék alá zenét tenni, hogy legalább elképzelése legyen az olvasónak, hogy miről is van szó.

@Aradebil: ne tessék itt kávás ütéssel, meg pergőmagassággal paráztatni :) Egyrészt mert a kényelmes pergőmagasság mindenkinél más, másrészt a kávás ütés sem szükségszerű (bár én nem tudnám/szeretném nélkülözni, de rengeteg dobost ismerek, aki alig használja és mégis elég ütős, amit játszik) És különben is majd kialakul szép lassan :)
Arról nem is beszélve, hogy lehet kávás ütéseket nyomni akkor is, ha a földön van a pergő, csak kényelmetlen :D

blogout · http://oldalaseletreceptek.blog.hu 2008.12.11. 12:04:45

@ aradebil, parajos tank

Némi segítség kéne arra vonatkozóan, hogyan lehet egy adott számról "leszedni" a dobot (hogy azért a gitár és az ének megmaradjon.) Mert megfogadva tanácsotokat, szívesen alá/fölé raknám azt a videóban, mert tényleg nem túl izgi így. Mindenesetre az alábbi bejegyzés utal arra, hogy miért került sor a tegnapira: nagydobraverem.blog.hu/2008/12/11/mire_is_volt_jo_a_tegnapi_bejegyzes
(Nem tudom, mostanában olyan bonyolultan fejezem ki magam. :) Kávázni még nem próbáltam, egyelőre örülök, ha amúgy eltalálom a pergőt. :)

parajos tank 2008.12.11. 13:35:06

Attól félek, nem lehet eltávolítani a dobot úgy, mint mondjuk az éneket (persze azt sem lehet teljesen), mert a dob elég széles frequencia tartományt lefed, tehát, ha ezeket a frequenciákat lehalkítanád, akkor nem maradna túl sok a zenéből.

Úgy tedd alá, ahogy van :) úgyis elkülönül szépen

Aradebil 2008.12.12. 17:33:56

Ha pontosan játszol egyáltalán nem kell leszedni a dobsávót,egy az egyben alá kell rakni azt hadd szóljon:)

2008.12.13. 12:48:32

barátom, nem akarnál venni egy ride (kisérő) cintányért? csak mert borzasztóan szól az a beütő-féleség, ami a bal oldaladon van.

plusz előállnék pár konstruktív javaslattal: szerezd meg a Hand-Feet Book címmel ellátott, 0-103 korosztálynak szóló opoust, és gyakorold ki. metronómmal, és minden 1-2-3-4re lábcinnel. ez a tempótartást segíti.

továbbá használd ki a dobbőr rugalmasságát, mert kissé duracell-nyuszis, ahogy a pergőt ütöd. ezenfelül mikor valamelyik kezeddel "éppen nem ütsz" ne lóbáld számolásra. mindent csak _lazán_, kissé görcsösnek tűnik a játék, bár lehet, hogy izgultál a videó felvétel miatt.

keep drumming =)

Gyökszi68 2008.12.18. 17:12:52

Szerintem jól,és elég pontosan játszottál,csak a cineket /lábcin kivétel/cseréld majd le mert iszonyatos a hangjuk.Idővel amúgy is ,,kinövöd,,majd őket.

További jó dobolást:sonordrummer

Uglee · http://nagydobraverem.blog.hu 2009.01.27. 13:04:41

Hallod, te miért vagy balkezes? :D

blogout · http://oldalaseletreceptek.blog.hu 2009.02.02. 13:11:23

@ Gyökszi68:
Köszönöm, bár én a lábcint is cserére érettnek kezdem érezni. Másrészt viszont lehet, hogy a dob épp engem cserélne le. :)
@ Uglee:
Mélyen filozófikus kérdésed megakasztott. A gyerek azzal a kezével ragadja meg a zsírkrétát, hogy a provokálóan fehér falat kidekorálja, amelyik jobban kézre esik. Azt is mondják, hogy emögött a releváns agyfélteke fejlettsége áll: ha én bal kézzel tettem ezt, akkor a jobb agyfélteke inkább kész volt erre, mint a bal. Más kérdés, hogy iskoláskorom előtt átneveltek jobb kezessé. Erre ma sokan hátrahőkölnek, de a nyolcvanas években ezt a tanácsot kapták szüleim. Nem az ő hibájuk, én - ha lesz gyerekem - semmiképp se szólok bele, milyen kezes legyen. A dobolás elkezdésekor - nem olyan rég - viszont visszatértem a gyökerekhez: ebből lett az, hogy amíg a hétköznapi életben mindenki jobbkezesnek ismer, és jobb kézzel jegyzetelek jobbára olvashatatlanul, addig munka után a bal kezemmel csépelem a lábcint. :)

Uglee · http://nagydobraverem.blog.hu 2009.02.02. 21:29:16

Na, ha már ilyen szépen kifejtetted, esetleg kipróbálhatnád az "open" dobolást. Ha véletlenül balkezes és jobblábas vagy, akkor azt neked találták ki.
Emígyen: www.youtube.com/watch?v=xnnLmrGdiDw&feature=related

Amúgy dadogsz is picit? Az átszoktatott emberek szoktak.

blogout · http://oldalaseletreceptek.blog.hu 2009.02.03. 10:07:27

@ Uglee:

Köszi a linket, az alábbi bejegyzéshez kiváló alapanyagot szolgáltatott:

nagydobraverem.blog.hu/2009/02/03/balkezesseg_avagy_a_tudathasadas_okai

Nem, nem dadogok. Még nem. :)
süti beállítások módosítása