HTML

dob

[A címben szereplő, autoerotikus örömszerzésre utaló bármilyen áthallás csak az Olvasó piszkos fantáziájának a műve lehet.]

Friss topikok

  • Uglee: Hát, a blog mint műfaj eléggé elhalt az utóbbi években, mint a levágott végtag. Ha valami olyan va... (2016.09.05. 16:42)
  • Aandriiis: Mike Portnoy !!! :DDD (2012.03.06. 21:25) Zsidó Sárga Oldalak a Wikipedián
  • Aandriiis: Remek poszt!! :D Teljesen ismerős a helyzet. Azt nem értem, hogy az első koncerten majdnem utoljár... (2012.03.06. 21:22) A dobosok sanyarú sorsa, 6. rész, konklúzió
  • Aandriiis: Szintem soha sem használtam metronómot sőt a mi zenénkbe fölösleges is lenne. Úgy vélem egy számba... (2012.03.06. 21:15) Pontosság
  • Aandriiis: Érdekes meglátás és hasznos tanácsok! :) Teljesen megegyezik a személetem a tiéddel, hogy szurkál... (2012.03.06. 21:06) Duplázás

Lovasok előnyben

2008.11.18. 13:53 :: blogout

Görnyedt testtartásban, vagy úgy hátradőlve, hogy azt akármelyik, a szörfdeszkáról épp leesni készülő sportember megirigyelhetné, ülök a széken. A kettő között ingázva pedig sokszor hiányolom lovasmúltam korai kiteljesedését. Hiszen ültem én lóháton, azt hiszem eddigi pályafutásom alatt kétszer is: egyszer még a fóbiáktól mentes boldog gyerekkorban, másodszor a középiskolában, akkorra viszont már kifejlett tériszonyom volt. Kár.

A fentebb vázolt két pozíció egyike se kedvez túlzottan a dobolásnak: a görnyedtséggel az a baj, hogy megfájdul a derekam, és egy kis idő múlva férfiasságomnak mintha nyoma se lenne. Ez a fajta helyi érzéstelenítés a bicikliről legalább ismerős volt. Ráadásul, nyüzüge porhüvelyem épsége miatti tudatalatti aggódás eredménye, hogy a dobverőkkel se úgy bánok, ahogy kéne, a határozott ütéseknek nyoma sincs. Ebben a helyzetben értelmet nyer, hogy az ember arcberendezésén párosával helyezkednek el az érzékszervek. Ha ugyanis az egyiket sikerül kiütni, még mindig marad egy. De mi van, ha addigra se sikerül a megfelelő testtartást elsajátítani? Akkor már nagyon nagy a tét.

A túlzott hátradőlés ugyan kíméletesebb az ágyékkal, de a dobolásnak ez sem kedvez. Hiszen a zajkeltetőben a kétméteres falvastagság csak-csak megállít, amikor a szék már nem tud, de mi lesz fal nélkül?

Mindenképp kéne tehát a lovaglótartás, az egyenes hát, amire - korábbi gyakorlás híján - tudatosan kell koncentrálnom. A dobolásnak tehát határozottan kedvez a lovaglás, hiszen épp elég számolni az ütemeket, meg hogy helyesen áll-e a kezekben a dobverő, hogy csak két példát említsek. A többieknek még a testtartásra is oda kell figyelniük. Így nekem is.

Lovasok előnyben. Nekik üzenem: irány a legközelebbi dobtanár, hiszen a nehezén már majdnem túl is vannak!

1 komment

Címkék: lovas dob lovaglótartás egyenes hát testtartás

A bejegyzés trackback címe:

https://nagydobraverem.blog.hu/api/trackback/id/tr66775391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

parajos tank 2008.11.19. 10:37:38

Na igen....nekem is elég nehéz volt megtalálni a helyes tartást, de sokat segít ha játszol a szék magasságával addig, amíg találsz egy olyan pozíciót, ahol stabil egyensúlyban maradsz akkor is, ha mindkét lábaddal játszol, tehát gyakorlatilag egyikre sem támaszkodhatsz.
Ez mindenkinél más. Van aki alacsonyabban (pl. én), van a ki magasabban érzi jól magát. És itt talán ez a legfontosabb, hogy érezd jól magad abban a pozícióban, ne kelljen fészkelődni, billegni :)
süti beállítások módosítása