HTML

dob

[A címben szereplő, autoerotikus örömszerzésre utaló bármilyen áthallás csak az Olvasó piszkos fantáziájának a műve lehet.]

Friss topikok

  • Uglee: Hát, a blog mint műfaj eléggé elhalt az utóbbi években, mint a levágott végtag. Ha valami olyan va... (2016.09.05. 16:42)
  • Aandriiis: Mike Portnoy !!! :DDD (2012.03.06. 21:25) Zsidó Sárga Oldalak a Wikipedián
  • Aandriiis: Remek poszt!! :D Teljesen ismerős a helyzet. Azt nem értem, hogy az első koncerten majdnem utoljár... (2012.03.06. 21:22) A dobosok sanyarú sorsa, 6. rész, konklúzió
  • Aandriiis: Szintem soha sem használtam metronómot sőt a mi zenénkbe fölösleges is lenne. Úgy vélem egy számba... (2012.03.06. 21:15) Pontosság
  • Aandriiis: Érdekes meglátás és hasznos tanácsok! :) Teljesen megegyezik a személetem a tiéddel, hogy szurkál... (2012.03.06. 21:06) Duplázás

Milyen biznisz a punk (dob)piac?

2009.07.21. 08:54 :: blogout

Első látásra szerelem, nem igaz? Melyik tini punkdobos ne kapná fel a fejét az alábbi cájg láttán? Melyik tapasztaltabb punkdobos ne mondaná, hogy nincs pénz a punkpiacon? Az alábbi cuccot 60 ezer forintért árulják az egyik magyar (punk)portálon.

A pénztelenség miatt házilag összeeszkábált cuccok helyett most drága pénzért megvásárolható a punkos életérzés. Már akinek van erre ennyi. Az alacsony költségvetésű cuccok mindenesetre hiányozni fognak, ha ez a jövő. Hiszen a kocsmabéli koncertekhez, művházas fellépésekhez legalább annyira hozzátartoztak a veterán, házi tuningolású, össze-vissza ragasztott, szegecselt cájgok, mint a berúgáshoz a másnaposság. Utóbbira senkinek nincs szüksége, előbbit viszont nem lehet abszolválni nélküle. Zenélni kell, pénz nélkül is. És valahogy az igazi punkbandák létjogosultsága számomra mindigis erre az utóbbira volt visszavezethető: teszkógazdaságos kiszerelésben ugyan, de el akarunk mondani valamit. Számomra ettől olyan őszinte a punk. Na, de így?!

Persze, vannak praktikussági kételyeim is. Tini nem vagyok, viszont tapasztalt sem, mégis az első kérdés adja magát: miért akarja ezt eladni az ipse? A bőröket vagy lecserélték, vagy az egész zsírúj, ebben az esetben szégyenlős forgalmazóval állunk szemben, aki sajátjaként próbálja eladni az n+1. darabot. Ha viszont tényleg egy mezei hirdetőről van szó, és ez az egy darab van neki, miért akar tőle megválni? A választ akkor kezdtem kapizsgálni, amikor kiderült, hogy a halálfejes állótam tulajdonképpen kettő az egyben konstrukció, ugyanis még beleépítettek egy lábgépet is a történetbe. Utóbbi ütője felfelé mozog, úgy, hogy az állótam alsó bőrét találja el.

A hirdető előzékenyen mellékelt egy képet is, ahol ez a funkció jobban látszik. Íme:

Az egész történet állva doboláshoz lett kitalálva. Saját kevéske tapasztalatomból tudom, hogy a lábdob egyhelyben tartása az első idők nagy kihívása volt, hiszen használattól függően percenként egy centivel került távolabbra tőlem. A hagyományos lábdobnak viszont legalább van két lába, amivel egész jól meg tud kapaszkodni, feltéve, hogy szőnyegen áll. Amíg viszont nem volt szőnyeg a zajkeltetőben, az elé helyezett erősítővel próbáltuk meg - hozzáteszem sikerrel - elejét venni a lábdob világuralmi törekvéseinek, illetve a nagy menekülésnek.

A mellékelt cájg nyilván jóval filigránabb a függőtamokkal is ellátott lábdobnál, ami eredményezheti azt, hogy a próba/koncert végére a dobos teljesen más pontjára kerül a helységnek, mint ahol az elején volt. A kellemetlenebb az, ha a pergő viszont egyhelyben marad ez idő alatt...

Mindegy. Aki ilyet akar, azt ezek a sekélyes érvek úgysem befolyásolják, bár kétségtelen, hogy én is eltöltöttem mintegy 10 percet a cucc fórumból való kiguberálásával. (A googleban jött be a képe, egy kifejezetten nem dobos keresőkifejezésre.)

Nem tudom. Nektek kéne? És ingyen se?

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nagydobraverem.blog.hu/api/trackback/id/tr871258122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

parajos tank 2009.07.21. 11:52:48

Cocktail drum ugyebár :) Nem köll annyit cuccolni, bizonyos stílusokban elegendő, ráadásul elég cool egy álló dobos. Remek példa kedvecn Stray Cats-em dobosa, Slim Jim Phantom, mondjuk itt:
www.youtube.com/watch?v=YnGuo0C_snw

blogout · http://oldalaseletreceptek.blog.hu 2009.07.21. 12:07:18

@parajos tank: De a Stray Cats dobja is még mindig inkább drum, mint cocktail. :) Nyilván mindenki úgy doboljon, ahogy neki jól esik, legutóbb a Volton láttam az Art Brutot, a dobos ott is végig állta a koncertet. Fergeteges volt, amit szerintem az se árnyékolt volna be, ha a dobos ült volna.

Sean 2009.07.21. 17:46:43

Nekem egy Roland HD1-esem van és semmi más nem kéne :) Ráadásul ott fixen be van építve a lábgép meg a lábcin is, úgyhogy ha akarod se tudod arrébb rugdosni. :)
süti beállítások módosítása