HTML

dob

[A címben szereplő, autoerotikus örömszerzésre utaló bármilyen áthallás csak az Olvasó piszkos fantáziájának a műve lehet.]

Friss topikok

  • Uglee: Hát, a blog mint műfaj eléggé elhalt az utóbbi években, mint a levágott végtag. Ha valami olyan va... (2016.09.05. 16:42)
  • Aandriiis: Mike Portnoy !!! :DDD (2012.03.06. 21:25) Zsidó Sárga Oldalak a Wikipedián
  • Aandriiis: Remek poszt!! :D Teljesen ismerős a helyzet. Azt nem értem, hogy az első koncerten majdnem utoljár... (2012.03.06. 21:22) A dobosok sanyarú sorsa, 6. rész, konklúzió
  • Aandriiis: Szintem soha sem használtam metronómot sőt a mi zenénkbe fölösleges is lenne. Úgy vélem egy számba... (2012.03.06. 21:15) Pontosság
  • Aandriiis: Érdekes meglátás és hasznos tanácsok! :) Teljesen megegyezik a személetem a tiéddel, hogy szurkál... (2012.03.06. 21:06) Duplázás

Gyilkos workshop

2008.11.17. 16:00 :: blogout

A dobos workshopokon nem csak egymás cuccait lehet kipróbálni, hanem mások betegségeit is. És még azt mondja valaki, hogy dobolni nem veszélyes.

Az E.T. c. örökérvényű film katarzisa előtti pillanatokban volt valószínűleg látható hasonlóan légmentesen lezárt ingatlan, mint amilyen novemberben Angliában készült a helyi ÁNTSZ jóvoltából. A divatos szóval workshopnak helyet adó kecóban töltött időt követően nyolc dobos közül hét tünetmentes - és életben - maradt, egyikük azonban meghalt.

Mint kiderült, halálát egy Afrikából importált állatbőr okozta, ami lépfenével fertőzötten érkezett a szigetországba. A hivatalos indoklás szerint a fertőzött bőrön játszó dobosok nem annyira vannak kitéve a megbetegedés veszélyének, inkább azok, akik a dobokat készítik.

Ennek látszik ellentmondani egy 2006-ban meghalt skót dobos esete, aki a jelentés szerint akkor fertőződött meg, mikor szintén egy workshop keretében játszott, vagy legalábbis, hozzáért a Nyugat-Afrikából érkezett, lépfenével fertőzött ütőhangszerekhez.

A lépfene általában az állatokat sújtja, ezt követően az állattartással foglalkozók, illetve a húsukat fogyasztók kerülnek sorra, mindenesetre nagyon fertőző. Nagy-Britanniának meglehetősen szigorú szabályai vannak az importálást illetően, ez alól az állatbőr se számít kivételnek. Magyarországon is többen foglalkoznak afrikai (és más) dobok készítésével, erre a kockázati tényezőre épp ezért nem árt odafigyelni. Tényleg, honnan valók az ezekre kerülő bőrök? Hiszen az eredeti afrikai hangszerhez hasonló hangzás utáni vágyakozás azt is jelentheti, hogy a ráfeszített bőr is az eredeti hangszeren használthoz hasonló legyen. Leginkább pont olyan.

Szólj hozzá!

Címkék: workshop dob lépfene

A bejegyzés trackback címe:

https://nagydobraverem.blog.hu/api/trackback/id/tr29773638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása