HTML

dob

[A címben szereplő, autoerotikus örömszerzésre utaló bármilyen áthallás csak az Olvasó piszkos fantáziájának a műve lehet.]

Friss topikok

  • Uglee: Hát, a blog mint műfaj eléggé elhalt az utóbbi években, mint a levágott végtag. Ha valami olyan va... (2016.09.05. 16:42)
  • Aandriiis: Mike Portnoy !!! :DDD (2012.03.06. 21:25) Zsidó Sárga Oldalak a Wikipedián
  • Aandriiis: Remek poszt!! :D Teljesen ismerős a helyzet. Azt nem értem, hogy az első koncerten majdnem utoljár... (2012.03.06. 21:22) A dobosok sanyarú sorsa, 6. rész, konklúzió
  • Aandriiis: Szintem soha sem használtam metronómot sőt a mi zenénkbe fölösleges is lenne. Úgy vélem egy számba... (2012.03.06. 21:15) Pontosság
  • Aandriiis: Érdekes meglátás és hasznos tanácsok! :) Teljesen megegyezik a személetem a tiéddel, hogy szurkál... (2012.03.06. 21:06) Duplázás

Te mit dobsz ki?

2008.10.16. 07:00 :: blogout

Az ajándékozást általában nemes, önzetlen gesztusnak tartom. Ez alól csak egy kivételt ismerek: ha közvetlenül a költözés előtti órákban kerül rá sor. Ajándékot ugyanis vissza nem utasítunk.

Tehát elfogadjuk. Ettől kezdve adott a kérdés: mit kezdjünk egy fél pár Paiste-lábcintányérral, egy duplázópedál kardántengelyével, illetve azzal az újkorában valószínűleg még az óramutató járásával ellentétes irányba forgatva megemelhető ülőkéjű klasszikus dobszékkel, ami az azóta eltelt néhány év során már csak forgóképességét őrizte meg, emelni azonban egy centit nem lehet rajta. Hacsak úgy nem, hogy alárakjuk a korábban szintén ajándékba kapott két guriga szőnyeget.

Mert majd csak jók lesznek valamire. A magam részéről semmit nem dobok ki, féltve őrzöm dobom - és mások dobjainak - minden elhasznált alkatrészét, mintha valamikor el kellene számolnom velük: a beszakadt lábdobbőrt, a szintén beszakadt, ám több ragasztószalagot, mint bőrt tartalmazó, kiszolgált perdődob bőrét is.

Valahogy úgy, ahogy elsőgyerekes szülők is mindent elraknak emlékbe: a kiscipőt, a pelenkázó-törülközőt, később az első kihulló tejfogat, ami mellé, jó esetben nem kerül oda az utána kinövő állandó fog egy iskolai verekedés következtében.

Ugyanígy nálam is megvan az első törött dobverő, amit csak azért nem tudok már pontosan beazonosítani, mert a másfél év alatt kettétört összes többit is elraktam. Hamarosan cserélnem kell a tamok bőrét is, de már látom, milyen jól megférnek majd a lábdob és a pergő bőreivel.

Eközben zajkeltetőm egyre inkább egy lerakatra kezd emlékeztetni. Ha el kéne költöznöm, magamtól semmit nem ajándékoznék el, mindent megtartanék kincseim közül, hiszen együtt küzdöttük végig az elmúlt jó pár hónapot. Olyan méltatlan lenne.

De vajon egyedül vagyok-e ezzel a bogarammal? Vagy a többség gátlástalanul "ajándékozgat" költözés előtt, amiket a hozzám hasonlók rendre befogadnak, hogy ki ne zökkenjen a dobos világ mindenkori egyensúlyi állapotából?

3 komment

Címkék: emlék dob ajándékozás törött dobverő cintányér

A bejegyzés trackback címe:

https://nagydobraverem.blog.hu/api/trackback/id/tr15715168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mike36 2008.10.16. 10:03:50

azt hiszem, hogy te nem csak a törött dobverőktől nem tudsz megszabaulni, hanem az élet során felhalmozodó kacatoktól sem
ha nem tudsz nagyobb lakásba költözni, egy idő múlva egy raktárban fox lakni :)

cégalapító · http://cegalapitas.blog.hu 2008.10.16. 11:52:31

A mániákus gyűjtés tünetei. Nemsokára kiterjed más területre is, és tényleg inkább fog rendetlen raktárra hasonlítani a lakásod.

blogout · http://oldalaseletreceptek.blog.hu 2008.10.16. 13:02:26

@ Mike36, cégalapító
Nem tudok nagyobb lakásba költözni.
Csak a jövőidőt érteném a hozzászólásotokban, csak azt. :)
süti beállítások módosítása