HTML

dob

[A címben szereplő, autoerotikus örömszerzésre utaló bármilyen áthallás csak az Olvasó piszkos fantáziájának a műve lehet.]

Friss topikok

  • Uglee: Hát, a blog mint műfaj eléggé elhalt az utóbbi években, mint a levágott végtag. Ha valami olyan va... (2016.09.05. 16:42)
  • Aandriiis: Mike Portnoy !!! :DDD (2012.03.06. 21:25) Zsidó Sárga Oldalak a Wikipedián
  • Aandriiis: Remek poszt!! :D Teljesen ismerős a helyzet. Azt nem értem, hogy az első koncerten majdnem utoljár... (2012.03.06. 21:22) A dobosok sanyarú sorsa, 6. rész, konklúzió
  • Aandriiis: Szintem soha sem használtam metronómot sőt a mi zenénkbe fölösleges is lenne. Úgy vélem egy számba... (2012.03.06. 21:15) Pontosság
  • Aandriiis: Érdekes meglátás és hasznos tanácsok! :) Teljesen megegyezik a személetem a tiéddel, hogy szurkál... (2012.03.06. 21:06) Duplázás

Mérgezés a bunkerben

2008.10.05. 09:36 :: blogout

Egy bunker szellőzőrendszere alapvetően arra szolgál, hogy friss és üde levegőt szolgáltasson a bennrekedtek részére, de ez kétélű fegyver, hiszen történelmi tény, hogy a csövekből nem mindig friss és üde levegő érkezett, hanem bizony sokszor mérgezett. Főleg azoktól, akik azt szerették volna, hogy a bennlévők kijöjjenek, vagy éppen soha ne jöjjenek ki.

A csepeli bunker szellőzőrendszere egyébként nem csak levegő, hanem ritmusok keringetésére is kiválóan alkalmas: a próbáló zenekarok gyakran rádiótisztasággal hallhatók, amikor éppen szünetet tartok. Ezt persze, a magam otromba módján rögtön meg is torolom nekik. Nemhiába, a szellőzőrendszert lehet mérgezni is, erre vagyok én: négynegyedes kézgyakorlatok következnek.

Az alábbi táblázat jobbkezeseknek készült, az R-betűnél jobb kéz, az L-nél a bal sújt le könyörtelenül a pergődobra, minden sort kétszer kéretik játszani. Természetesen, a balkezeseknél - így nálam is - mindez fordítva történik.

 

R
L
R
L
R
L
R
L
L
R
L
R
L
R
L
R
R
R
L
L
R
R
L
L
L
L
R
R
L
L
R
R
R
L
R
R
L
R
L
L
R
L
L
R
L
R
R
L
R
R
L
R
L
L
R
L
R
L
R
L
L
R
L
R
R
R
R
L
R
R
R
L
L
L
L
R
L
L
L
R
L
R
R
R
L
R
R
R
R
L
L
L
R
L
L
L
R
R
R
R
L
L
L
L

 

Hogy ne unatkozzon a lábunk, vegyük azt, hogy minden egyes rubrika egy-egy nyolcadnak felel meg. Minden negyednél (tehát a páratlan oszlopoknál) egy-egy lábdobot rakunk a kéz alá, és úgy gyakoroljuk végig a 13 sort. Tehát, például az első sor esetében mindig a jobb kéz alatt van a lábdob, és így tovább. 

A második felvonásban lábdob nélkül, csak a lábcinnel ismételjük meg ugyanezt a negyedek alatt: az első sornál ez úgy néz ki, hogy ezúttal a jobb kéz ütésekor lelkesen emelgetjük a lábcint is.

Aztán mindez jól megvariálódik: az első oszlopnál lábdob, a harmadik oszlopnál lábcin, ötödiknél lábdob, hetediknél ismét lábcin. Aztán fordítva: első oszlop alá lábcint rakunk, a harmadik alá lábdobot, az ötödik ismét lábcint, a hetedik pedig újfent lábdobot kap.

A következő verzió, hogy minden páratlan oszlophoz lábdobot rendelünk, de harmadik és a hetedik oszlop esetében ez még egy lábcinnel kiegészül.

Az utolsó variáció ennek épp a fordítottja: minden páratlan oszlopnál lábcin, ami a harmadik és a hetedik oszlopnál lábdobot is kap (tehát mindkét lábbal egyszerre).

Azt nem kell magyarázni, hogy ez pergődobon elég monoton hangzást idéz elő, ebbe csak az hoz időnként némi változatosságot, amikor elszúrom a ritmust. A gyakorlat hasznos - nem én találtam ki, de a bunker többi, hozzám hasonló főemlőse ezt nem feltétlenül látja így. Úgyhogy olykor lelkiismeret-furdalástól gyötörve, de gyakorlom.

A háborús bűnösök persze, arra hivatkoznak, hogy amit tettek, parancsra tették. Nálam még ez a mentőkörülmény se jöhet szóba. Én ugyanis gonoszabb vagyok még náluk is: magamtól teszem.

 

Szólj hozzá!

Címkék: dob bunker kézgyakorlat

A bejegyzés trackback címe:

https://nagydobraverem.blog.hu/api/trackback/id/tr6695484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása