HTML

dob

[A címben szereplő, autoerotikus örömszerzésre utaló bármilyen áthallás csak az Olvasó piszkos fantáziájának a műve lehet.]

Friss topikok

  • Uglee: Hát, a blog mint műfaj eléggé elhalt az utóbbi években, mint a levágott végtag. Ha valami olyan va... (2016.09.05. 16:42)
  • Aandriiis: Mike Portnoy !!! :DDD (2012.03.06. 21:25) Zsidó Sárga Oldalak a Wikipedián
  • Aandriiis: Remek poszt!! :D Teljesen ismerős a helyzet. Azt nem értem, hogy az első koncerten majdnem utoljár... (2012.03.06. 21:22) A dobosok sanyarú sorsa, 6. rész, konklúzió
  • Aandriiis: Szintem soha sem használtam metronómot sőt a mi zenénkbe fölösleges is lenne. Úgy vélem egy számba... (2012.03.06. 21:15) Pontosság
  • Aandriiis: Érdekes meglátás és hasznos tanácsok! :) Teljesen megegyezik a személetem a tiéddel, hogy szurkál... (2012.03.06. 21:06) Duplázás

A tanú

2009.09.11. 09:31 :: blogout

Lehet, hogy a konzervatív neveltetésem az oka, de több mint három hét intellektuális  kurválkodás és nem-blogolás után valahogy kényszert érzek arra, hogy elmondjam, mi történt ez idő alatt. Amiről a blogot olvasók többsége tudhat az annyi, hogy elkezdtem megcsalni balkezes hagyományaimat, és kipróbáltam, milyen az élet jobb kézzel. A magömlés viszont elmaradt.

Korábbi sirámaimban utaltam arra, hogy olyan kusza rendezetlenséggel kezdődött minden, hogy onnan folytatni legalább annyi optimizmusra vallott, amennyi annak a száz forintos bolt tulajának lehetett, aki a kecó ráncfelvarrása után az összes ablakra azt írta ki: "minden cent számít".

Az még csak hagyján, hogy minden mérőütésre önkéntelenül a lábdob szólalt meg. Erre számítottam, akárcsak az egyszeri Józsi bácsi, akit elvittek műrepülni. Meg arra is csak-csak felkészültem, hogy a bal oldalamon lévő lábcin jobbkezes adjusztálása közben jó párszor eltalálom majd a bal kezem középső ujjának második izületét. Ezen a testrészen különben is már eleve jópofa hupni van, mivel a dobtanulás kezdetén - magam sem tudom, hogyan - de az akkor, ugye, tőlem jobbra tartózkodó lábcinen az egykezes tizenhatodozás gyakorlása közben az ominózus pontnak sikerült jópárszor összetalálkoznia a jobb kézben tartott dobverővel.

Arra viszont, hogy már a második alkalommal 90-es bpm-re felverekszem magam a nyolcadokkal, na, arra nem számítottam. A lábcinen a folyamatos egykezes tizenhatodokkal kábé 70-75 bpm-en is még egész jól kijöttünk egymással. Szóval, igazából nem panaszkodhatok. Jó pár próba után horgadt fel bennem a szorongás: mi van, ha esetleg jobbkezes tanulmányaim kezdenek a korábbiak rovására menni.

Úgyhogy, egy nap mindent szépen visszapakoltam a helyére: a kísérőtányér visszakerült a bal oldalra, a beütő és a lábcin pedig a jobbra. (A tamokat nem babráltam, az állótamot pedig a kísérlet idejére méltatlanul a sarokba állítottam.)

A másik kézzel való játék kipróbálása mindenképp érdekes élmény, legalább annyira, mint amennyire Bástya elvtárs a szocialista szellem vasútját érdekesnek találhatta. De utána azért jó érzés visszatérni a gyökerekhez, tudva, hogy Bástya elvtársat már meg se akarják gyilkolni.

11 komment

Címkék: dob lábcin balkezes dobolás jobbkezes dobolás

A bejegyzés trackback címe:

https://nagydobraverem.blog.hu/api/trackback/id/tr201374593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Uglee · http://nagydobraverem.blog.hu 2009.09.25. 02:08:40

Arra gondoltam, hogy én is kurválkodhatnék itt postokkal, és akkor a cselekmény két irányba terelődne, meg lenne post is, de lehet, hogy csak lehúznám az egészet, meg tarthatatlan stílusom miatt elpártolna tőled az összes olvasód, de mivel havonta egyszer írsz, én meg úgy olvasnám, hogy mi van, mégis kéne valami.
Én a magam részéről több mint 10 éve dobolok, saját erőből, és szerintem már elég faszán megy, és innen igazán nehéz fejlődni, és ennek a mikéntjét, hogyanját tudnám bemutatni, meg boncolgatnám azt a kérdéskört, hogy mi a jó istenért nem tudok pontosan játszani az elektromos dobomon, amikor az akusztikuson igen, vagy egyáltalán igaz-e ez egyáltalán netalántán, vagy tényleg kénytelen lennék egymás mellé tenni két videót youtube-on, amin ugyanazt dobolom, és akkor elválik a szar a májtól... Na?

parajos tank 2009.09.25. 12:02:36

@Uglee: Én is gondoltam már rá, hogy kéne társszerkesztő, mert egyrész néha hónapokig döglött a blog néha meg hihetetlen érdektelenek a postok :D Pedig a kezdeményezés jó :D Nem indítunk egy dobos blogot? :D

Uglee · http://nagydobraverem.blog.hu 2009.09.25. 14:13:28

Hát nézd, én is gondolkoztam dobos blogon, de egyedül túl leplezetlen lenne az egoizmus, másrészt meg ha többen vagyunk, postoljuk a youtube-videókat, és ha más nem, mi úgyis leszünk annyira szakmailag féltékenyek, hogy szétgyakoroljuk magunkat, hogy megtanuljuk azt, amit a másik :P
Amúgy ez neked nem elég dobos blog? :D Szerintem győzzük meg Blogoutot, hogy mivan, nem?

horvathlg (törölt) 2009.09.25. 20:06:37

Sziasztok!
Régóta olvasom a fórumot, de eddig nem szóltam hozzá...de most úgy érzem muszáj!
Teljes mértékben támogatom az ötletet, bár én magam nem vennék részt benne, de szívesen olvasnék többet, más dobosoktól is!
Szóval hajrá srácok!

parajos tank 2009.09.26. 11:27:50

@Uglee: Dehogynem, elég dobos ez nekem :) Csak nem biztos, hogy szeretné a gazdi, ha belekontárkodnánk. Elvégre mindamelett, hogy dobos blog, elég magánjellegű.
Ezért gondoltam, hogy talán indíthatnánk egy újat. De persze nekem ez is megfelel, ha a gazdi benne van :D

Aradebil 2009.09.27. 09:08:34

@Uglee: hehe veled is ez van?:D mindenki aszondja hogy egyáltalán nem feltűnő,hogy pontatlan lennék,erre a köcsög dtxploreremen 2 pontosat nem tudok leütni :O

blogout · http://oldalaseletreceptek.blog.hu 2009.09.29. 08:55:56

Fiúk, lányok: én benne vagyok. Eddig ha jól sejtem, két jelentkező van Uglee és parajos tank személyében. A blog.hu-n simán megoldható, hogy mindhármunknak legyen szerkesztői jogosultsága, vagy hogy hívják. Azt mondom: Hajrá. Mikor kezdjük? :) De tényleg. Maximálisan támogatom.

blogout · http://oldalaseletreceptek.blog.hu 2009.09.29. 09:05:36

Örömmel jelentem, hogy akár már ma lelkesen elkezdhettek bejegyzéseket írni, a szerkesztői jogosultságot tartalmazó meghívókat ugyanis e-mailben épp az imént küldtem el parajos tank és Uglee részére. Azért nézzétek meg a Levélszemét fiókot is a biztonság kedvéért. Azért remélem, a jövőben elolvassuk egymás posztjait is, és lehetőség szerint kommenteljük is azokat. :)

parajos tank 2009.09.29. 10:14:40

Én már meg is kaptam, el is fogadtam. Hatalmas megtiszteltetés. Köszönöm :D
Már csak azt kell kitalálni, miről fossam a szavakat magamból :D

Uglee · http://nagydobraverem.blog.hu 2009.09.29. 13:45:28

Én is nagyon szépen köszönöm, megkaptam, elfogadtam.
Én is kíváncsian várom, mit fogunk írni :)

blogout · http://oldalaseletreceptek.blog.hu 2009.09.29. 14:19:38

@parajos tank: @Uglee: Üdv a fedélzeten, és én is köszönöm, hogy elfogadtátok. Nekem a megtiszteltetés. :)
Annak érdekében, hogy a blog a továbbiakban ne csak és kizárólag az együttműködés megszervezéséről szóljon, küldtem Nektek egy e-mailt.
A többieknek meg javaslom a feszült várakozást. :)
süti beállítások módosítása