HTML

dob

[A címben szereplő, autoerotikus örömszerzésre utaló bármilyen áthallás csak az Olvasó piszkos fantáziájának a műve lehet.]

Friss topikok

  • Uglee: Hát, a blog mint műfaj eléggé elhalt az utóbbi években, mint a levágott végtag. Ha valami olyan va... (2016.09.05. 16:42)
  • Aandriiis: Mike Portnoy !!! :DDD (2012.03.06. 21:25) Zsidó Sárga Oldalak a Wikipedián
  • Aandriiis: Remek poszt!! :D Teljesen ismerős a helyzet. Azt nem értem, hogy az első koncerten majdnem utoljár... (2012.03.06. 21:22) A dobosok sanyarú sorsa, 6. rész, konklúzió
  • Aandriiis: Szintem soha sem használtam metronómot sőt a mi zenénkbe fölösleges is lenne. Úgy vélem egy számba... (2012.03.06. 21:15) Pontosság
  • Aandriiis: Érdekes meglátás és hasznos tanácsok! :) Teljesen megegyezik a személetem a tiéddel, hogy szurkál... (2012.03.06. 21:06) Duplázás

Zsidó Sárga Oldalak a Wikipedián

2009.07.28. 12:13 :: blogout

Külön rovata van a wikipedián a zsidózásnak, itt megtalálható a zsidó zenészek névsora - a zsidó matematikusok, társadalomkutatók, sakkozók, stb. mellett - országok szerinti bontásban. A lista készségesen jelzi - bár nem tudni, mi alapján -, ha valaki csak félzsidóként tengette le életét, ez a helyzet például Gyarmati Dezső vízipólós olimpikonunk esetében is.

Zsidó dobosokból - legalábbis, a lista szerint - hiány mutatkozik az univerzumban: az osztrák sógoréknál - a lengyelekhez és az oroszokhoz hasonlóan - konkrétan egy sincs, Nagy-Britanniából is csak egy bizonyos Steffan Halperint regisztráltak. Kanada jobban áll, ők három darab zsidó dobost legalább fel tudnak mutatni Gary Kaufman, Steve Lederman és Merton Kaufman személyében, utóbbi sokszor játszott a The Cavern Club házi zenekarában a Beatles előtt. Viszont Izrael is csak két zsidó dobossal büszkélkedhet, Yuval Gabayval és Nir Zidkyahuval, utóbbi rövid ideig a Genesisben is játszott.

Magyarország egy zsidó dobost adott a világnak, és nem is akárkit.

Erdélyi Tamás 1949. január 29-én született Budapesten, majd New York közelében cseperedett fel. Erdélyi Tamás nem más, mint Tommy Ramone. Amikor a Ramones nevű meghatározó punkbanda először összeállt, eredetileg Johnny Ramone gitározott, Dee Dee Ramone basszusgitározott és Joey Ramone volt a dobos. Tamás talán épp a zsidókkal kapcsolatos előítéletek miatt a banda menedzselésére ítéltetett, de végül egy időre a Ramones dobosa lett, amikor Joey énekesi babérokra tört - nem mellesleg azért, mert dobosként képtelen volt megbirkózni a Ramones egyre gyorsabb tempójú nótáival. "Tommy Ramone, aki eredetileg minket menedzselt, kénytelen volt beülni a dob mögé, mivel senki más nem akart dobos lenni." - idézte fel később Dee Dee. 1974-től ott is maradt 1977-ig, végigdobolva a Ramones első három albumát: a Ramones-t, a Leave Home-ot és a Rocket to Russia-t. Ezután Marky Ramone váltotta őt a dobszéken.

Mint feltételezhetően mindenki más számára, aki extrák nélkül - így beépített zsidódetektor nélkül - került forgalomba, nekem ettől a felfedezéstől nem lett sem kevesebb, sem több a Ramones. A XXI. században - de a korábbiakban is -  elképzelhetetlen egy "eredeti", "echte" népcsoport, amelyik történelme során soha, semmilyen más népséggel nem keveredett. Ehhez legalább olyan erősnek kellett volna lennie, hogy egymaga ellenálljon például a római légiók támadásainak - hogy más érdeklődőket ne is említsünk. Az emberiség zsidó-nem zsidó rendezőelv alapján történő kettéválasztása helyett sokkal üdvözítőbb a zenére koncentrálni. A feszkót pedig inkább doboljuk ki magunkból: Hey Ho Let's Go!

7 komment

Címkék: wikipedia dob tommy ramone erdélyi tamás zsidó dobos

A bejegyzés trackback címe:

https://nagydobraverem.blog.hu/api/trackback/id/tr71273356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vasziljevics 2009.07.28. 13:55:05

@parajos tank: mindenkinek lehet vesszőparipája, fétise stb. :)

amúgy a jelenség "közléskényszer" néven is ismeretes :) azt mondanám, ugorgyunk

blogout · http://oldalaseletreceptek.blog.hu 2009.07.28. 14:40:37

@parajos tank: ez annak a kétségbeesett erőfeszítésnek a jegyében jött létre, aminek során megpróbálom hűséges kommentelőim ingerküszöbét valahogy alulról megpöckölni, mert amúgy nagyon nem hatja meg őket a beütőtányér skizofrén hajlama... :)
@vasziljevics: a teljes coming-outtal még várnék a fétisek vonatkozásában, de végülis nem a közléskényszerről szól egy ilyen blog, vagy mi? :) Ok, ugorgyunk.

az igazi medwe · http://medwe.blog.hu 2009.07.29. 10:52:06

Én tudnék még magyar zsidó dobosokat, de nem tartom annyira érdekesnek, hogy megszólaljak.

Aradebil 2009.08.07. 22:55:13

Cartman is megmondta: a zsidóknak nincs ritmusérzékük :D

MCock 2009.08.22. 00:26:55

Baromság.

Ha már itt tartunk, felhívnám a figyelmet a FESMAN-ra, avagy a "Fekete Művészetek Fesztiváljára".
Bővebben itt, az oldal alja fele: www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=19580

További, köztük hazai példa akad szép számmal, dehát ma politikai korrektség van, meg tudatos vakság.

Azonkívül: a köz- és öntudat korlátoltabb része keveri a biológiát és a társadalomtudományt annyiban, hogy a népeket emberfajtáknak tartja, pedig a kettőnek semmi köze nincsen egymáshoz.

Aandriiis 2012.03.06. 21:25:39

Mike Portnoy !!! :DDD
süti beállítások módosítása