HTML

dob

[A címben szereplő, autoerotikus örömszerzésre utaló bármilyen áthallás csak az Olvasó piszkos fantáziájának a műve lehet.]

Friss topikok

  • Uglee: Hát, a blog mint műfaj eléggé elhalt az utóbbi években, mint a levágott végtag. Ha valami olyan va... (2016.09.05. 16:42)
  • Aandriiis: Mike Portnoy !!! :DDD (2012.03.06. 21:25) Zsidó Sárga Oldalak a Wikipedián
  • Aandriiis: Remek poszt!! :D Teljesen ismerős a helyzet. Azt nem értem, hogy az első koncerten majdnem utoljár... (2012.03.06. 21:22) A dobosok sanyarú sorsa, 6. rész, konklúzió
  • Aandriiis: Szintem soha sem használtam metronómot sőt a mi zenénkbe fölösleges is lenne. Úgy vélem egy számba... (2012.03.06. 21:15) Pontosság
  • Aandriiis: Érdekes meglátás és hasznos tanácsok! :) Teljesen megegyezik a személetem a tiéddel, hogy szurkál... (2012.03.06. 21:06) Duplázás

Dobolni zenére: a gitárriffekkel van a gond. Meg velem...

2009.06.29. 13:43 :: blogout

Végre. Every breathe you take, Friday I'm in love - többek között ezekre a számokra gyakorlok mostanában. Ha bármelyiküket el akarom játszani, az helyből kettő az egyben konstrukciót jelent. Először ugyanis a szám a maga hallójáratokat gyönyörködtető teljességében - tehát dobbal - hallgatható meg. A második verzión még egy véletlenül elejtett kósza dobverő hangja sincs, viszont van helyette metronóm-csattogás minden negyednél.

Persze, nem véletlen, hogy a fenti számok címei maradtak meg. Egyrészt ismertem őket korábbról is, másrészt inkább ezek mentek nekem. Úgy tűnik azonban, hogy az egyik-másik számban előforduló hosszú gitárriffek egyelőre kerülendőek, mivel egy ilyen rész kellős közepén sikerült úgy elcsúsznom, hogy már-már éreztem a felém repülő pillepalackok keltette légmozgást. (Arról nem is beszélve, hogy a beégés egy dobos hölgy jelenlétében még égőbb.) Ugyanez a szám viszont a metronóm klikkjére egészen abszolválhatónak tűnt. (Ekkor már viszont nem volt jelen az említett hölgy.) A fene tudja, hogy van ez.

Annyi mindenesetre valószínűnek tűnik, hogy ami nem ment, azt minimum duplán kell gyakorolni, hiszen mégha nem is tetszik annyira, nem árt, ha megy. Egyrészt bármikor bele lehet futni hasonlóba, másrészt pedig a bukott lovat is addig kell ugratni, amíg át nem viszi az akadályt: hasonlóképp az emberi önbizalomnak se tesz jót, ha kudarccal zárul a történet.

1 komment

Címkék: dob gyakorlás gitárriff

A bejegyzés trackback címe:

https://nagydobraverem.blog.hu/api/trackback/id/tr661215516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Uglee · http://nagydobraverem.blog.hu 2009.06.30. 23:05:33

Na, az új bejegyzéshez nem lehetett hozzászólni.
Üdv ismét az életben, és megjegyezném, hogy egy büdös szót nem értettem azokból a számokból, amik a legújabb post alján voltak :)
süti beállítások módosítása