HTML

dob

[A címben szereplő, autoerotikus örömszerzésre utaló bármilyen áthallás csak az Olvasó piszkos fantáziájának a műve lehet.]

Friss topikok

  • Uglee: Hát, a blog mint műfaj eléggé elhalt az utóbbi években, mint a levágott végtag. Ha valami olyan va... (2016.09.05. 16:42)
  • Aandriiis: Mike Portnoy !!! :DDD (2012.03.06. 21:25) Zsidó Sárga Oldalak a Wikipedián
  • Aandriiis: Remek poszt!! :D Teljesen ismerős a helyzet. Azt nem értem, hogy az első koncerten majdnem utoljár... (2012.03.06. 21:22) A dobosok sanyarú sorsa, 6. rész, konklúzió
  • Aandriiis: Szintem soha sem használtam metronómot sőt a mi zenénkbe fölösleges is lenne. Úgy vélem egy számba... (2012.03.06. 21:15) Pontosság
  • Aandriiis: Érdekes meglátás és hasznos tanácsok! :) Teljesen megegyezik a személetem a tiéddel, hogy szurkál... (2012.03.06. 21:06) Duplázás

Komikus dobosok

2008.12.01. 12:10 :: blogout

Nem tudom, hogy a komikusok ösztönösen vonzódnak-e az ütőhangszerekhez, de látok rá némi esélyt. Itt van például rögtön Maksa Zoltán, hogy hazai pályán kezdjük a seregszemlét, aki így emlékszik a kezdetekre: "Hetedikben kezdtem dobolni tanulni, onnantól kezdve vertem mindent, ami csak elém került! Leggyakrabban a Kis Jóskát..."

Az alábbi képen valószínűleg a kiválasztottság érzése vegyül az átélés, esetleg a kóros álmatlanság tüneteivel:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nemzetközi mezőnyben nem kisebb alakot találunk Rowan Atkinsonnál, azaz Mr. Bean megtestesítőjénél, aki - mint az alábbi videó is mutatja - elképesztő virtuózitásról tesz tanúbizonyságot. Teszi mindezt azon az univerzális nyelven, amit - ahogy a zenét is - a világon mindenki megért.

 

 

 Valahogy persze, nem ért váratlanul, hogy a komikusok így vagy úgy, de foglalkoznak a dobolással, hiszen erős humorérzék kell ahhoz, hogy saját magunk mindennapos leküzdését követően, másnap újra tudjuk kezdeni az egészet.

Akinek viszont nincs meg az ehhez szükséges humora, az már rég becsavarodott: így sok dobos szabályosan bekattant azok közül, akik csak a technikára, a gyorsaságra helyezték a hangsúlyt. Hiszen mindig lesz hova fejlődni, mindig mindent el lehet játszani nagyobb sebességen. De mit ér az egész, ha soha nem tudunk neki örülni?

Ezért fontos az örömzene, az éppen aktuális tudásnak megfelelő - legalább számunkra, elkövetők számára mindenképp élvezetes - játék, amit a blog hozzászólói nem is győznek eléggé kiemelni. Szerintem, igazuk van. Humor, önkritika és saját magunk vállalása nélkül nincs dobolás. Legalább annyira hozzátartozik, mint maguk a dobverők.

3 komment

Címkék: dob maksa zoltán komikus rowan atkinson mr bean

A bejegyzés trackback címe:

https://nagydobraverem.blog.hu/api/trackback/id/tr9797508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2008.12.01. 20:05:38

Pl. Wayne's World:
A színész tényleg tud dobolni, egyébként.
Wayne's World - Garth Algar Solo de batterieUploaded by thierrybenji

drum vader 2008.12.12. 20:36:22

Azt nem tudom,h Mr. Bean tud-e dobolni,de az tuti,h nagyon jól megcsinálták ezt az előadást.Gratula!
süti beállítások módosítása