HTML

dob

[A címben szereplő, autoerotikus örömszerzésre utaló bármilyen áthallás csak az Olvasó piszkos fantáziájának a műve lehet.]

Friss topikok

  • Uglee: Hát, a blog mint műfaj eléggé elhalt az utóbbi években, mint a levágott végtag. Ha valami olyan va... (2016.09.05. 16:42)
  • Aandriiis: Mike Portnoy !!! :DDD (2012.03.06. 21:25) Zsidó Sárga Oldalak a Wikipedián
  • Aandriiis: Remek poszt!! :D Teljesen ismerős a helyzet. Azt nem értem, hogy az első koncerten majdnem utoljár... (2012.03.06. 21:22) A dobosok sanyarú sorsa, 6. rész, konklúzió
  • Aandriiis: Szintem soha sem használtam metronómot sőt a mi zenénkbe fölösleges is lenne. Úgy vélem egy számba... (2012.03.06. 21:15) Pontosság
  • Aandriiis: Érdekes meglátás és hasznos tanácsok! :) Teljesen megegyezik a személetem a tiéddel, hogy szurkál... (2012.03.06. 21:06) Duplázás

Kedvenc fóbiáim

2008.11.21. 08:20 :: blogout

A fehérköpenyes stressz nagyjából azt jelenti, hogy a delikvensen konkrét fiziológiai elváltozások következnek be egy egészségügyi alkalmazott láttán: ilyen az, amikor például a vérnyomás pusztán attól megemelkedik, hogy az orvos meg akarja mérni. Vannak tehát pszichológiai tényezők, amelyek ennek mintájára befolyásolják a dobolni tanuló főemlős működését is, legalábbis, az enyémet biztosan.

Az egyik pont akkor van, amikor éppenséggel nem kell dobolni. Ez pedig a szünetjel. A leginkább egy kukachoz - vagy inkább makrofághoz - hasonlító valami roppant alattomos, egy tudatalattit támadó vírussal lehet talán leginkább párhuzamba állítani, már ha lenne ilyen. Pedig van.

Ha a szünetjel történetesen a lap alján van, már az oldal tetején előre félek tőle, és ahogy közeledek az ominózus ponthoz annál kényelmetlenebbül érzem magam: feszengeni kezdek a széken, kínosan ügyelek a tartásomra, kihúzom magam, legszívesebben a homlokom is megtörölném, már ha lenne mivel. Kezdetben - egy éve - a nyolcad szünet váltott ki ilyen tüneteket, aztán következett a tizenhatodé, most meg a trioláé.

A másik stresszforrás az idegenek jelenléte volt, ez a fóbia gyakran még most is nálam vendégeskedik. Kezdetben még a dobtanárom is ebbe a kategóriába tartozott. Minden alkalommal úgy éreztem, hogy mindenki csak arra vár, hogy hibázzak, tágra nyílt hallójáratokkal figyelik, mikor ütök "luftot", vagy éppen a szünet helyére egy hangot. Vagy bármi mást teszek, ami hiba.

Szintén ehhez kapcsolódik, hogy nálam a 70-es bpm számít vízválasztónak. Ahogy leggyakrabban ötvenről, de néha negyvenről ötösével növelve a sebességet kúszok felfelé a metronómon, itt érzem először igazán, hogy a történet abszolútértékben is begyorsult. Mert a 65 nyilván relatíve gyorsabb a 60-nál, de a 70 az valami egészen más, aminek elérése ismét csak óriási koncentrációt igényel, és igen: újabb hibalehetőséget jelent.

Biztos van több fóbiám is, mindenesetre ezek a leggyakoribbak, kitartó gyakorlással talán kicsit hátrébb húzódnak az életemből, és hagynak dobolni. Talán valamelyik ismerős Nektek is?

3 komment

Címkék: fóbia dob fehérköpenyes stressz hibázás

A bejegyzés trackback címe:

https://nagydobraverem.blog.hu/api/trackback/id/tr100780675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VulpesVulpes 2008.11.21. 09:35:28

bátyám, a szünet nagyobb zene, mint a hang =) nem értem miért frusztrál. nem tudod újrakezdeni utána? vagy kiesel a tempóból? ha az segít, dalolj közben, és egy ilyet tá tím ri szü tá ti , vagy magadban énekelj: tí ramta Ú tá ti. mintha a szünet is hang lenne, bent a fejedben =)

mások jelenléte gyakorlás közben valóban roppant idegesítő.

parajos tank 2008.11.21. 10:57:26

1.Számolni/énekelni magadban vagy akár hangosan :) tőlem "megkövetelte" a tanárom :D
2. Játék előtt megismerkedni picit a gyakorlattal
3. ha bejátszod véletlenül, nem dől össze a világ, majd legközelebb nem játszod be :)

Az szerintem mindenkit zavar, ha mások előtt kell gyakorolni. De sajnos védhetetlen, főleg amikor a tanárhoz megérkeznek a cimborák, tanártásak, ott ragadó/korábban érkező diákok. Evvan :D Meg kell szokni, elvégre a Wembley-ben k. sokan fognak nézni :D

Robin Hood · http://robin.blogol.hu 2008.11.22. 01:26:12

A mások jelenléténél a mások hozzáfűzései a rosszabbak... "na játszál valamit amit ismerek" félére gondolok... mégis mire számítanak, hogy eltolok valami LedZep nótát? :D
süti beállítások módosítása