HTML

dob

[A címben szereplő, autoerotikus örömszerzésre utaló bármilyen áthallás csak az Olvasó piszkos fantáziájának a műve lehet.]

Friss topikok

  • Uglee: Hát, a blog mint műfaj eléggé elhalt az utóbbi években, mint a levágott végtag. Ha valami olyan va... (2016.09.05. 16:42)
  • Aandriiis: Mike Portnoy !!! :DDD (2012.03.06. 21:25) Zsidó Sárga Oldalak a Wikipedián
  • Aandriiis: Remek poszt!! :D Teljesen ismerős a helyzet. Azt nem értem, hogy az első koncerten majdnem utoljár... (2012.03.06. 21:22) A dobosok sanyarú sorsa, 6. rész, konklúzió
  • Aandriiis: Szintem soha sem használtam metronómot sőt a mi zenénkbe fölösleges is lenne. Úgy vélem egy számba... (2012.03.06. 21:15) Pontosság
  • Aandriiis: Érdekes meglátás és hasznos tanácsok! :) Teljesen megegyezik a személetem a tiéddel, hogy szurkál... (2012.03.06. 21:06) Duplázás

Hullát vagy dobot könnyebb költöztetni társasházból?

2008.10.21. 11:48 :: blogout

Egy társasház életében nem sok nyomasztóbb dolog van annál, mint mikor az egyik lakót koporsóban viszik el. Ennél már csak az rosszabb, ha valaki egy nagydobbal a kezében rohangál a lépcsőházban. Márpedig ez történt a hétvégén.

Míg az első esetben a lakók előbb-utóbb meggyőzik magukat arról, hogy fajtársuknak így jobb, különben is sokat szenvedett, amúgy se tudnak a halál szomorú ténye ellen semmit se tenni, addig az utóbbira egyszerűen nincs mentség: a dob puszta megjelenése miatt úgy érzik, hogy ők fognak szenvedni, és ami még rosszabb, azt is érzik, hogy igenis tehetnek ellene.

Dobom tehát elköltözött, vissza a dobiskolába, annak ellenére, hogy jelenléte - és leginkább használata - a lakásban a szomszédokra kifejezetten jótékonyan hatott: egy-két próba elég volt ahhoz, hogy ritmusérzékük drámai módon kibontakozzon: a szünetekben kopogó tizenhatodokat lehetett hallani mindenhonnan. Legutóbb épp a bejárati ajtóm felől.

Ez több hónapja történt, és megadta a végső lökést: azóta nem merek leülni mögé és gyakorolni. Mindebben az egyetlen jó hír, hogy így a dobiskolában legalább lett egy balos dobcucc. Meg van a csepeli próbaterem.

A hétvégi költözést persze, másnap dokumentáltam, mivel az ilyen akciókat nagy elővigyázatosság mellett és sötétben célszerű egy társasházban kivitelezni. A célautó pedig egy Opel Astra Caravan. Így nézett ki hátulról (lábdob, felső és középső tam):

 

 

És oldalról (pergő, gumirozott cintányér és állótam, a jobb egy mögött, alatt látható szemétkupacot kéretik figyelmen kívül hagyni):

 

 

A képek jelentős logisztikai hiányosságokat tartogatnak még a kevésbé alapos szemlélő számára is. Adott esetben az erősítők, a gitárok nem tudom, hol férnének el. Na, meg a zenekar. Bár ők mennek majd BMV-vel: busz, metró, villamos. Nem mintha égető lenne a probléma. Az első igazi logisztikai kihívás előtt mindenesetre még sok egyéb - például zenei - kihívásnak kell eleget tennem a zajkeltetőben. De a kérdés adja magát: ki, hogyan és hova pakol dobcuccot? Mennyire befolyásolja a dobcucc a családi autó kiválasztását?

15 komment

Címkék: költözés dob

A bejegyzés trackback címe:

https://nagydobraverem.blog.hu/api/trackback/id/tr2722473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

biziclop 2008.10.21. 13:59:30

Ez eleg gyengus pakolas, egy kis gyakorlattal meg a gruppik is be fognak majd ferni, meglatod.

István 2008.10.21. 13:59:45

Vegyél dobtáskát...

énke 2008.10.21. 14:08:10

Elég nagy tuskóság társasházban dobolni, jobb hogy elköltözött a cucc.

centerpoint 2008.10.21. 14:27:27

Még rengeteg dolog fért volna be...:D A rekordom: Renault twingo -> komplett dobcuccom (2felső tam, 1 álló, nagydob, pergő, lábcin, 3 gémes állvány) 1 db Marshall fej+ 4 hangszórós láda, és egy 100-as Marshall combó. Én vezettem (70kg) gitáros kolléga anyósülésen (100kg). De egy tokot tényleg érdemes lenne venned a cucchoz, főleg ha szállítani akarod. Ebbe az Astráb nyugodt szívvel bepakolhattad volna még az erősítőket, ha tokban van a cuccod, akkor állítva tehetnéd be a tamokat+pergőt. Véleményem szerint ebbe a kocsiba még befért volna vagy 150-200kb motyó... Igaz akkor nem is gyorsulna :D A családi autó pedig tökéletes dobcuccolásra is :) Ez a kocsi remek a feladatra. További sok sikert kívánok a doboláshoz! Üdv

hangember 2008.10.21. 14:37:02

Nos, ha már "hangtechnikai logisztika": nekem egy Opel Corsa van, ha próbára megyünk vagy fellépni, a pakolás tud némi fejtörést okozni. Hozzáteszem, hogy mi csak ketten vagyunk zenészkollégámmal. Négy hangfal, gitár, szintetizátor, mikrofonállványok, kábeles bőrönd, komplett rack egység (limiterek, fejhallgató erősítő, effektproci, grafikus EQ, erőlködő(k),) illetve a 14 csatis keverő utazik a két muzsikussal együtt. Lelki szemeitek előtt megjelenhet a kép... Mindössze annyit szoktam tenni, hogy a kalaptartót kiveszem és minden elfér az egérkamionban - ésszerűen pakolva.
Blogout! Abszolúte nem piszkálódásképp mondom, de az Astrád ülése nem dőlthető? Mert egy csapásra megkönnyítette volna a szállítást. Amúgy Istvánnak is van igazsága, nem a semmiért találták ki a dobtáskát.
Ami az utolsó kérdésedet illeti, nálam meg szerintem sokunknál a pénztárca szabja meg a kocsi kiválasztását.
Tudom, szememre hányhatjátok, hogy nem dobcuccot pakolok, akkor meg mi a fenének pofázok bele, de 17 évnyi zenész múlttal több területre is van rálátásom.
Egyébként örülök a blognak, sok érdekességet találtam már a postok és kommentek között, hasznos információkra leltem bennük.
Uff, én beszéltem!

blogout · http://oldalaseletreceptek.blog.hu 2008.10.21. 15:10:48

@ énke
A dobokon hálóbőr van, ha nem így lenne, már nem csak a dob költözhetett volna el. Viszont a lábdob pedálja rezgéseket kelt, ami a szomszédok toleranciaküszöbét esetemben átlépte.
@ István
A tok jó ötlet, a cuccot azonban eddig kétszer szállítottam: egyszer, amikor elhoztam a dobiskolából, másodszor pedig akkor, amikor visszavittem. Azaz, most hétvégén. :)
@ centerpoint
A pakolást is - a doboláshoz hasonlóan - még tanulom.
@ hangember
Örülök, hogy hasznát veszed a blognak. Az Astra ülése dönthető, de akkor a vezetőülésbe én nem férek be. A képen látható dobot én is Corsával hoztam el a dobiskolából, de akkor az anyósülés nem volt szabad. :)

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2008.10.21. 15:34:41

Hasonlót illetve sokkal rosszabbat láttam múlt pénteken amatőrfilmesektől.

önkéntes jogkövető 2008.10.21. 15:38:11

rekordom: kombi Focusban komplett dobcucc (lábdob, pergő, felső tamok-álló tam, lábak, tányérok, állványok, szerelvények) basszgitár, basszerősítő, valamint rajtam kívül a basszeros meg a barátnője! Az osztott hátsó ülésnek csak a 2/3-a volt lehajtva, és még a ruhák is elfértek...

JohnnyB 2008.10.21. 16:20:56

Pénztárcaszűke esetén nem kell tok sem feltétlenül, elég 1-2 (szigorúan:) kockás pléd, amit lehet a dobtestek közé pakolni, mindjárt mehet egymásra a motyó.
De ezt a pakolást azt tényleg lehet gyűlölni nagyon, koncert előtt még csak-csak, utána viszont általában elbújok valahová, vagy elkezdek csajozni, aztán a végén a tagokat megnyugtatom egy "ó, már be is pakoltatok, pedig segítettem volna én is" felkiáltással.

manuva 2008.10.21. 16:24:15

még mindig jobban jártál, mintha a kisföldalattival kellett volna elköltöztetned a csemballót.

alfa 2008.10.21. 16:31:32

Ekkora kocsiban 1 soförrel tényleg elfér egy komplett rockzenekar (ha a gitárosok valami normális kombót használnak nem 4hangszórós ládákat, bár tudja fene, lehet, hogy még azt is be tudnám gyömöszölni) cucca.
Amig csak tanulgatsz nem fontos a tok, de ha elkezdesz koncertre járni, azonnal go a tokdiszkontba, kivéve ha szereted a szétvert, összebarmolt dizájnt és a horpadt bőröket. Ugyis veszel tokot, legkésöbb az után amikor elöször beleáll a lábdob lába a pergőbe, szoval kár ezt megvárni.

Egy ilyen kocsi a cuccnak meg bkv vagy egy másik kisebb auto amivel mehetnek a zenészek az bőven elég. De ha majd koncertezel ugyis hamar teleblesz a tököd a személyautoban nyomorgással (föleg ha hosszabb utra mentek nem csak a városon belül) és béreltek mikrobuszt.

domakowsky 2008.10.21. 16:36:18

ezt a rekordot nem uberelitek: negyutemu (nem kombi) trabantban négy fős zenekar, plusz egy fő manager (én). az első ülést kivettük, annak a helyén ketten kuporogtunk a földön a gitárossal.. komplett dobcucc nem jott, csak cinek, pergő, lábgép, plusz egy nagy gitárkombó igen, szinti, állványok, gitárok, szóval minden.. két órát utaztunk így, felejthetetlen volt.

alfa 2008.10.21. 16:55:45

18 éve ifju punkként friss jogsival 2ütemü trabantkombi:
belül:
3zenész meg a dobos :)))
2gitár
lábdob/3 tam/pergő/cinek/állványok
gitár kombó
valami gány basszusfej
hoszabbitók/kábelek
demizson vbk
tetőcsomagtartón 4hangszórós basszusláda

Hazafelé másnap ugyanez+ kemény lábszag

centerpoint 2008.10.21. 20:25:46

Kedves bloguot!

Remélem nem bántottalak meg, csak segíteni szerettem volna.

A pakolás kérdése koncert elött illetve után akkor ciki, amikor neked (

blogout · http://oldalaseletreceptek.blog.hu 2008.10.22. 09:23:30

@ centerpoint
Siettem, ezért lemaradt a reakcióm végéről a smiley, vagy mi. Dehogy bántottál meg, köszönöm a hozzászólást. :) Ha sokkal több mindent kéne bepakolni, akkor a tok nélkülözhetetlen, mert akkor már nem csak arról van szó, hogy ciki, vagy sem, de sérülhet is a dob. Amit, ugye, senki nem szeretne. Leszámítva a szomszédokat, talán. :)
@ manuva
Igen, minden relatív. :)
@ JohnnyB, alfa
A pléd ott van a képen, igyekszek vigyázni a dobra, elvégre családtag. Nem, a lábdob-pergő általad említett kombinációját nem kívánom senkinek. (Szerencsére még nem kellett ilyet látnom, belőled a tapasztalat szólt? :)
süti beállítások módosítása