HTML

dob

[A címben szereplő, autoerotikus örömszerzésre utaló bármilyen áthallás csak az Olvasó piszkos fantáziájának a műve lehet.]

Friss topikok

  • Uglee: Hát, a blog mint műfaj eléggé elhalt az utóbbi években, mint a levágott végtag. Ha valami olyan va... (2016.09.05. 16:42)
  • Aandriiis: Mike Portnoy !!! :DDD (2012.03.06. 21:25) Zsidó Sárga Oldalak a Wikipedián
  • Aandriiis: Remek poszt!! :D Teljesen ismerős a helyzet. Azt nem értem, hogy az első koncerten majdnem utoljár... (2012.03.06. 21:22) A dobosok sanyarú sorsa, 6. rész, konklúzió
  • Aandriiis: Szintem soha sem használtam metronómot sőt a mi zenénkbe fölösleges is lenne. Úgy vélem egy számba... (2012.03.06. 21:15) Pontosság
  • Aandriiis: Érdekes meglátás és hasznos tanácsok! :) Teljesen megegyezik a személetem a tiéddel, hogy szurkál... (2012.03.06. 21:06) Duplázás

Bela megállja a helyét

2008.10.14. 11:55 :: blogout

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A képen Bela B. (alias Dirk Felsenheimer), a Die Ärzte dobosa látható jól álcázva, aki már a magamfajta kezdőnek is feltűnt az idei Szigeten nyújtott teljesítményével. Viszont nem csak a magyar közönséget örvendeztette meg ezzel a képességével, erre bizonyság ez az egy évvel korábbi fotó. Merthogy a koncerteken végig állva dobol.

Ami rögvest több kérdést is felvet. Az első adja magát: milyen gyerekkori trauma kell ahhoz, ha valaki még a dob mögé se akar leülni? (Igazából ezt a kérdést a szintén német Trio dobosának, Peter Behrensnek illene címezni, aki az állva dobolást meglehetősen minimalista dobcucca hiányos fedezéke mögül ajándékozta az emberiségnek: felszerelése lábdobból, pergőből, lábcinből és egy beütőtányérból állt. Talán nem véletlenül.

Az mindenesetre valószínű, hogy duplázópedálra így semmi szükség, vagy másképp fogalmazva, ez a mai kezdők nagy lehetősége: talán egy síparadicsomokkal jobban ellátott ország felcseperedő dobosgenerációja egyszer majd felismeri ebben az igazi alpesi identitásérzet kifejezési módját, ahogy egyik lábukról a másikra helyezve testsúlyukat "végigsíelnek" majd az egész koncerten. Mindenesetre, én várom az érkezésüket.

Másrészt - és ez kapcsolódik a tegnapi poszt többek által megkérdőjelezett tartalmához (azt kérdőjelezték meg többen, hogy volt-e neki olyan egyáltalán) -  az állva dobolás tulajdonképpen azért jó, mert a maga showbiz-szerűségével nagyon hamar ki lehet vele tűnni a középmezőnyből. Legalább olyan hamar, mintha valaki csontokon dobolna.

A harmadik kérdés ebből fakad: tényleg olyan jó dolog, ha valaki ilyesmivel magasodik ki - szó szerint - a többi dobos közül?

3 komment

Címkék: b. dob die behrens bela arzte dirk felsenheimer

A bejegyzés trackback címe:

https://nagydobraverem.blog.hu/api/trackback/id/tr67712818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brainstorm 2008.10.14. 16:46:06

amióta (elég régóta) a mainstream zene a 80% marketing/alaptőke/menedzser + 20% tehetség képlettel írható le, ilyesmin nem érdemes csodálkozni (a pontos számokon lehet vitatkozni, de az arányok szerintem jók)

ha ő állva szeret marke... bocs, dobolni, hát leke rajta - max neki lesz kényelmetlen oszt jónapot.

freestate 2008.10.16. 10:17:57

Az állva dobolás a (neo) rockabilly és psychobilly műfajokban nagyon elterjedt, egyik legismertebb képviselője a Stray Cats dobosa, Slim Jim Phantom volt, akit sokan követtek, és követnek napjainkban is. Pár fellépésen én is doboltam állva, nekem nagyon kényelmetlen volt, és a buli végére be szokott állni a támaszkodó lábam vádlija.
süti beállítások módosítása