HTML

dob

[A címben szereplő, autoerotikus örömszerzésre utaló bármilyen áthallás csak az Olvasó piszkos fantáziájának a műve lehet.]

Friss topikok

  • Uglee: Hát, a blog mint műfaj eléggé elhalt az utóbbi években, mint a levágott végtag. Ha valami olyan va... (2016.09.05. 16:42)
  • Aandriiis: Mike Portnoy !!! :DDD (2012.03.06. 21:25) Zsidó Sárga Oldalak a Wikipedián
  • Aandriiis: Remek poszt!! :D Teljesen ismerős a helyzet. Azt nem értem, hogy az első koncerten majdnem utoljár... (2012.03.06. 21:22) A dobosok sanyarú sorsa, 6. rész, konklúzió
  • Aandriiis: Szintem soha sem használtam metronómot sőt a mi zenénkbe fölösleges is lenne. Úgy vélem egy számba... (2012.03.06. 21:15) Pontosság
  • Aandriiis: Érdekes meglátás és hasznos tanácsok! :) Teljesen megegyezik a személetem a tiéddel, hogy szurkál... (2012.03.06. 21:06) Duplázás

A vízválasztó?

2009.03.02. 13:20 :: blogout

A karok túlerőltetése nélkül márpedig nem megy. Ezt már a tizenhatodok egykezes gyakorlása során is gyanítottam, a felismerés a harminckettedek esetén újfent megerősítést nyert. Hiszen tudjuk, tanultuk: a dobolás sose befeszített karokkal, vállból történik, hanem végtelenül ellazított csuklókkal.

A történet ezúttal se fekete-fehér, tegye fel a billentyűzetét az, akinek nem ismerős az érzés, amint félkézzel már a metronóm után nyúlna, hogy emelje a sebességet. Nem sokkal, csak mondjuk öttel. Hatvanötről hetvenre.

Számomra 70 bpm-től fordulnak igazán komolyra a dolgok, ha addig nem is akart volna kiszakadni a karom a helyéből, akkor ezután biztos ki akar majd. Ha jó formában vagyok, egy-két ütemet lenyomok, kis pihi, aztán újrakezdem, esetleg valami mást gyakorlok. Később megemelem a sebességet 75-re, előredőlök a széken, a gumilap fölé: minden erőmmel azon vagyok, hogy betuszakoljak a negyedeket jelző pittyek közé nyolc hangot. Pár ütemes nettó erőlködés, majd milyen megkönnyebbülés visszatérni a hetvenes sebességre. Hopp, mintha most jobban menne. A TV-ben kezdődik a reklámblokk, szünetet engedélyezek magamnak: reklám után visszajövünk. És ez így megy már hetek óta.

Aztán egyszercsak jön egy pont, amikor a dobverők mintha önállósítanák magukat. Nem, ezúttal nem repülnek el, hanem meg lesz a FOGÁS: ekkor ők mozgatják a kezemet. Nem tart sokáig, és pár ütemről van szó csupán. Ez ötvenen nem jön elő, gyorsabban kell ehhez játszani, persze, ötvenről indítva a gyakorlást. Meg negyvenről.

Mondom: nálam hetven környékén szokott előjönni, olyan hirtelenséggel, ahogy állítólag a kétágú bot csavarja ki a vízforrás közelébe érve az őt tartó kezét. Aztán holnap ismét találkozunk. Talán.

2 komment

Címkék: dob gyakorlás bpm tizenhatod harmincketted

A bejegyzés trackback címe:

https://nagydobraverem.blog.hu/api/trackback/id/tr50975250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

parajos tank 2009.03.02. 14:13:04

Vazze, hogy neked milyen problémáid vannak :D

Nem kell egyből ezerrel nyomni a váltott kezet. Sokkal hatékonyabb, ha teljesen lassú tempóról kezded és nyomod pár percig mielőtt emelnél mondjuk egy ötöst szpíden. A gyorsítást pedig addig csináld, amíg eléred azt a szintet, amikor érzed, hogy már nem olyan kényelmes, de még tudod egyenletesen tartani pár percig.
Pár ütemet erölködni semmi értelme szerintem.

Tartható tempón gyakorolni hosszabb ideig, figyelve a mozdulatokra.

Aztán szépen tologathatod ki a felső határt lassan...mindennap picit,..ahogy érzed. Te magad írtad, hogy a lazaság a lényeg :)

Egyébként szerintem sokkal jobban hangzik, hogy "már 140-en tolom a tizenhatodokat", mint az, hogy
"még csak 70-en tolom a harminckettedeket" :) Szerintem, mondj le a harminckettedekről :D

Egyébként szoktál mást is gyakorolni, vagy csak váltott kezet meg váltott lábat? Csak mert nem olvastam még olyan posztot, hogy mondjuk "hjaj be nem érzem azt a triolát ottan harmadik ütemben a negyedeken innen, a nyócadokon túl" :D (persze lehet, hogy ezekkel eccerűen nincs semmi problémád)

Néha az az érzésem, hogy professzionális habverő akarsz lenni, nem dobos. :D

Juj de kötekedős kedvemben vagyok ma...bocsánat :D

Uglee · http://nagydobraverem.blog.hu 2009.03.02. 18:59:42

Nem viccből tanácsoltam, hoyg 16-odokat gyakorolj.
Könnyebb követni a metronómot, és finomabban is lehet állítani azt.
süti beállítások módosítása